Einde leasecontact, de vragen beantwoord

Einde leasecontract

Klik hier onder op de onderwerpen

1. Inleverlocatie lease-auto
2. Onafhankelijke schadecontrole
3. Meenemen bij inleveren lease-auto
4. Innamerapport inzien
5. Ik heb mijn lease-auto ingeleverd, maar toch hebben wij een factuur ontvangen voor de nieuwe maand.
6. Ik wil de lease-auto overnemen. Is dit mogelijk?
7. Ik ga de lease-auto overnemen, en nu?

Aan het einde van het leasecontract kan de lease-auto op drie locaties worden ingeleverd:

 • Bij Connect Autolease te Utrecht
 • Bij de autodealer U kunt afspreken de gebruikte lease-auto in te leveren bij de autodealer omdat bijvoorbeeld de nieuwe lease-auto daar klaar staat. Wij zorgen ervoor dat de lease-auto opgehaald wordt om deze te controleren conform ons innameprotocol.
 • Op een andere locatie Indien u ervoor kiest de auto op een andere locatie in te leveren, dan wordt er in overleg een datum en locatie afgesproken zodat Connect Autolease de auto kan ophalen.

De uiteindelijk inname van het voertuig vindt altijd plaats in Utrecht omdat wij dan over de juiste voorzieningen beschikken voor een goede en adequate inname. Bij de inname letten wij onder meer op de conditie van de lease-auto, zoals kilometerstand en schades.  Wij maken een onderscheid tussen acceptabele en niet-acceptabele schades. Meer informatie hierover vindt u in ons innameprotocol. In ons innameprotocol geven wij voorbeelden welke schades wel en niet acceptabel zijn. Op deze wijze is het ook voor u duidelijk hoe de auto beoordeeld wordt. Download innameprotocol

Of een schade verwijtbaar is of niet, daarover kunnen partijen van mening verschillen. Aangezien er aan een verwijtbare schade kosten zijn verbonden, kan zo’n meningsverschil tot een lastige discussie leiden. Daarom laten wij ons innameprotocol uitvoeren door een onafhankelijk expertisebureau.

Let u op de volgende zaken voordat de auto wordt ingeleverd:

 • Een schone auto bevordert een snelle inname. Bij een vervuilde auto behouden wij dan ook het recht om schoonmaakkosten in rekening te brengen
 • Aanwezigheid van kentekenbewijzen 1A en 1B
 •  Reservesleutel(s) en eventuele moersleutel tbv lichtmetalen velgen
 •  Alle in de lease opgenomen accessoires
 • Onderhoudsboekje, instructieboekje en het laatste APK-rapport
 • Eventueel codekaart van de radio en/of software van het navigatiesysteem
 • Zomer- en winterbanden van de lease-auto

Vergeet niet uw persoonlijke eigendommen uit de auto te halen.

Bij uw eindafrekening heeft u een code ontvangen waarmee u het innamerapport kunt inzien. Download innamerapport

Uw leasetermijn wordt per maand vooruit gefactureerd. Het te veel gefactureerde bedrag over een bepaalde maand wordt achteraf weer aan u gecrediteerd.

U weet als berijder hoe uw lease-auto rijdt en hoe betrouwbaar deze is.
Connect Autolease biedt u de mogelijkheid om aan het einde van uw contract de lease-auto te kopen. Als uw werkgever dit toestaat, maken wij een gunstig overnamevoorstel voor u!

U ondertekent het voorstel tot koop voor akkoord en faxt of mailt deze retour naar Connect Autolease. Controleert u vooraf wel of alle gegevens kloppen. Indien het factuuradres afwijkt van het adres op de brief vragen wij u het juiste adres op de brief te vermelden. Ongeveer 10 dagen voor de datum van overdracht ontvangt u van ons de factuur.

U dient deze autofactuur aan Connect Autolease te voldoen. Na onvangst van de betaling en de benodigde documenten zoals kentekenbewijzen 1A en 1B en een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel of een kopie van een geldig rijbewijs, kunnen wij de lease-auto tenaamstellen. Vanaf de datum van overdracht is de auto uw eigendom en dient u deze verzekerd te hebben, Connect Autolease meldt de auto op de datum van overdracht namelijk af bij de assuradeur.

 • Wilt u meer weten? Onze lease-adviseur helpt u graag verder. Belt u dan: 030 – 75 26 111