Nuttige tips

Tips

Connect Autolease heeft voor u de volgende nuttige tips:

 • Bewaar de PIN-code van de tankpas niet bij de pas
 • Laat de originele kentekenpapieren niet achter in de auto
 • Controleer regelmatig (1x per maand) de bandenspanning. Een te lage bandenspanning verhoogt het brandstofverbruik
 • Controleer regelmatig het niveau van de vloeistoffen, van de motorolie en koelvloeistof en vul deze zo nodig bij
 • Voorkom verstopping van de luchtinlaat door vuil en bladeren
 • Laat een koude motor niet eerst stationair draaien, direct wegrijden is beter voor de motor

Tips voor op vakantie met uw lease-auto:

 • Controleer regelmatig of uw groene kaart nog geldig is
 • Controleer het oliepeil en overige vloeistoffen
 • Controleer de banden en bandenspanning. Vergeet daarbij niet ook die van het reservewiel te controleren
 • Check of u in het bezit bent van fluorescerende hesjes
 • ANWB.nl/vakantie

 

Informatie hulpdienst:

SOS Hulpdienst:       tel.nr. 030-75 26 112
Connect Autolease : tel.nr. 030-75 26 111
(buiten kantooruren wordt u doorgeschakeld naar Connect Assistance)

Milieusticker Duitsland, Umweltplakette

Duitsland kent zogenaamde “Umweltzones”. Dit zijn milieuzones waarin vervuilde auto’s niet mogen rijden, omdat ze niet aan de vastgestelde norm voor uitstoot van fijnstof voldoen. In deze zones dient uw auto te zijn voorzien van een milieusticker (Umweltplakette). Deze sticker is verkrijgbaar in drie varianten: rood, geel en groen. Zeer vervuilende auto’s krijgen geen sticker.

Het gebruik van de Umweltplakette is verplicht voor alle automobilisten, bekijk hier het actuele overzicht van de milieuzones:Een milieusticker voor Duitsland kunt u kopen via www.milieusticker.eu of via de website van tüv-nord.

Op uw groene kaart staat vermeld in welke landen u verzekerd bent. Voor sommige landen is het noodzakelijk een buitenlandverklaring te hebben, deze kunt u opvragen bij Connect Autolease. Denkt u ook aan de groene kaart voor uw caravan of aanhanger?

Neemt u contact op met SOS Hulpdienst, telefoonnummer: +31 (0)30-75 26 112. Als een reparatie aan uw lease-auto noodzakelijk is, dan kunt u dat door de plaatselijke dealer laten uitvoeren. Let op! In het buitenland moet u over het algemeen direct contant betalen. De kosten van eventuele reparatie zult u dan moeten voorschieten. U kunt deze originele factuur, voorzien van uw gegevens, declareren bij Connect Autolease.

U kunt de lekke band het beste zelf verwisselen of repareren met de bijgeleverde spuitbus.

Als u over een tankpas beschikt, heeft uw werkgever besloten of u alleen een binnenland tankpas heeft of een buitenland tankpas (DKV). Het is mogelijk dat er om een berijderscode wordt gevraagd in het buitenland, deze 4-cijferige code staat vermeld bij Karte/carte/card.

Connect Autolease kan voor u vervangend vervoer in het buitenland regelen. Of u er recht op heeft, is afhankelijk van de afspraken die uw werkgever met Connect Autolease heeft gemaakt. De kosten hiervan worden meestal doorbelast aan uw werkgever. Indien er geen vervangend vervoer in het buitenland is opgenomen, adviseren wij u om dit in uw reisverzekering op te nemen of via de ANWB een Reis -en Kredietbrief af te sluiten.